Meghan Markle ponovo prekršila pravila: Svi pričaju o dužini njene haljine

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle ponovo prekršila pravila: Svi pričaju o dužini njene haljine
Foto: Profimedia / Prelijepa Meghan Markle

Znakovito se za panel diskusiju o pravima žena, održanu u Londonu baš na Međunarodni dan žena, odjenula Meghan Markle - kratkim je porubom haljine čak i u visokoj trudnoći još jednom snažno poručila da valja biti svoj i katkad prekršiti pravila za svoja uvjerenja, pa čak i ako su pravila kraljevska....

Bio bi ovo još samo jedan elegantan, besprijekoran izgled vojvotkinje od Sussexa - bio bi, da haljina nije bila toliko kratka da se kosi s kraljevskim pravilima te da u štiklama na tako visoku i tanku petu nije izgledalo kao da riskira s obzirom na visoki stepen trudnoće.

Recimo usput i da se prijestupom smatraju i ove njene tanke, potpuno prozirne hulahopke, jer dvor očekuje da budu ili tamne ili vrlo guste.... no, ko bi njoj mogao stati na kraj!

Do porođaja Meghan sve sitnije broji budući da bi svoje i Harryjevo prvo dijete na svijet trebala donijeti već u aprilu, ali ne posustaje sa službenim aktivnostima - iz dana u dan se pojavljuje u javnosti, zadovoljna, nasmijana, zdrava i puna energije. K tome, niti jednom otkako je Vojvotkinja još nije modno potpuno podbacila, pa ni ovaj put.

Haljina s potpisom Reiss najpovoljnija je i košta oko 610 KM, dok za sako Alexander McQueen valja izdvojiti više od 3.400 KM. Manolice koštaju nešto više od 1.100 KM, a torbica, koju je Meghan već više puta nosila, 1.500 KM.

Na skupu su govorile i osnivačica organizacije Model and Gurls Talk Adwoa Aboah, pjevačica Annie Lennox, predsjednica organizacije Global Institute for Women's Leadership Julia Gillard, osnivačica organizacije Let Us Learn Chrisann Jarrett te direktorica organizacije CAMFED Angeline Murimirwa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije