Meghan Markle ne želi nikoga oko sebe, njena posjeta Wimbledonu izazvala buru

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle ne želi nikoga oko sebe, njena posjeta Wimbledonu izazvala buru
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle na turniru Wimbledon

Vojvotkinja od Sussexa, supruga princa Harryja, Meghan Markle prije nekoliko dana posjetila je teniski teren na Wimbledonu gdje je pratila meč svoje prijateljice Serene Williams.

Strasti u medijima čak ni poslije nekoliko dana se ne smiruju, a sve zbog toga što mnogi ocjenjuju da "Meghan i dalje ne shvata neke stvari" i da je njena posjeta teniskom meču bila prava "noćna mora".

Jedan od organizatora, koji je trebalo da osigura posjetu Meghan Markle wimbledonskom terenu, priznao je da je to bilo veoma teško, te da je ona bila "noćna mora".

Kako je rekao, Meghan je tražila da meč gleda "inkognito", ali tu je zapravo nastao problem.

“Nisu mogli da je pozovu u kraljevsku ložu jer je na sebi nosila farmerke, ali to zapravo nije ni bilo važno, jer sve što je željela je da dođe i da gleda Serenu”, rekao je on.

Stvar je u tome što je Serena igrala meč na Terenu broj 1. Osim što su stolice oko nje morale da budu prazne, otkriveno je i da je osiguranje vojvotkinje strogo zahtjevalo da je drugi posjetioci nikako ne fotografišu.

Sve ovo bilo je dovoljno da Meghan danima ne silazi sa naslovnih strana, a neki mediji pišu i da "vojvotkinje ne smiju da se ponašaju kao dive".

“Sve bi ovo bilo u redu da je Meghan odabrala sunčanje ili dan u lokalnoj biblioteci. Ali, Meghan je odabrala da ima ‘privatno popodne’ uz 12.000 ljudi i TV kamere koje uživo prenose meč. Tu su još i misteriozna prazna sjedišta. Zašto su prazna nije poznato, ali ako uporedimo ovo sa dolaskom vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton sa dolaskom na isti turnir vidjet ćemo u kakvoj gužvi sjedi”, piše Daniela Elser u tekstu za australijski sajt News.

Kako se navodi, čak i kada su prinčevi William i Harry posjetili svjetsko prvenstvo u ragbiju bili su okruženi ljudima. Praznog mjesta nije bilo.

Daleko je ovo od prvog puta da se bivša glumica i blogerka ovako ponaša, a sve dovodi do toga da možemo reći da Meghan zapravo ne shvata šta znači biti dio kraljevske porodice.

Kraljevski život je u suštini povezan sa pojmom službe, a služenje ne znači samo nošenje haljina Givenchy i uživanje u popodnevnom hvalisanju. Služenje znači žrtvovanje dijela svoje privatnosti”, navodi se u tekstu.

U proteklih nekoliko mjeseci, s vremena na vrijeme, Harry i Meghan su pokušali da se sakriju od javnosti. Krili su kada je Meghan počela da se porađa, nisu željeli da objave izvod iz knjige rođenih malog Archiea, a onda su na kraju zabranili medijima i da prisustvuju krštenju djeteta.

“Njen pristup više liči na to da je primadona, a ne princeza”, dodaje Elser.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije