Manekenka pobjegla iz domovine kako bi izbjegla bičevanje pa živi kao beskućnica

Radiosarajevo.ba
Manekenka pobjegla iz domovine kako bi izbjegla bičevanje pa živi kao beskućnica
Foto: Instagram / Negzzia

Negzzia (29), model iz Irana, u bijegu je od iranske Revolucionarne garde koja je traži još od 2017. godine zbog fotografija na kojima je pozirala polugola, tj. samo u rublju. Vlasti u domovini njezin editorijal proglasile su “nepristojnim i nemoralnim”, a zgodnoj brineti zbog kršenja strogog islamskog zakona prijeti i zatvorska kazna.

Manekenka je pobjegla u Tursku nakon što je fotograf s kojim je svojedobno surađivala dio njenih provokativnih fotografija predao iranskoj policiji. Negzzia je morala pobjeći iz domovine jer se bojala da će je vlasti bičevati. 

U novembru 2018. u Parizu je podnijela zahtjev za azil Francuskom uredu za zaštitu izbjeglica i osoba bez državljanstva (OFPRA) – nada se, kaže, kako će moći ostati u Francuskoj i ondje graditi manekensku karijeru. 

"Ne žalim ni za čim. Štaviše, ponosna sam što sam prekršila pravila onih koji nimalo ne poštuju žene", izjavila je Negzzia, prenosi Daily Mail

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije