Madonna emotivnim govorom dirnula svijet

Radiosarajevo.ba
Madonna emotivnim govorom dirnula svijet
/ obs/Universal International Division/Universal Music International
Emotivnim govorom kraljica popa Madonna obilježila ovogodišnju dodjelu nagrada za ženu godine.

Još jednom otvoreno je progovorila o strahotama koje je doživjela tokom svoje karijere.

"Kad sam se doselila u New York bila sam tinejdžer. Prve godine prijetili su mi pištoljem, silovali su me na krovu zgrade dok su mi držali nož za vratom, a u stan su mi provalili toliko puta da sam ga prestala zaključavati", ispričala je Kraljica popa.

Strahote koje je proživjela na njoj su ostavile traga.

"U godinama koje su uslijedile ostala sam bez svih prijatelja koje sam imala. Ubili su ih AIDS, droga ili meci. Osjećala sam se paralizirano. Trebalo mi je vremena da se saberem i krenem dalje sa svojim kreativnim životom", rekla je 58-godišnja pjevačica.

"Uče nas da smijemo biti lijepe, slatke i seksi, ali ne smijemo biti previše pametne. Ne bi trebale imati ni vlastito mišljenje. Nemojte dijeliti svoje seksualne fantazije sa svijetom i budite onakve kakve muškarci žele da budete. I na kraju nemojte stariti jer starost je grijeh. Bićete kritikovane, bićete ocrnjeni, a vaša muzika sigurno više neće svirati na radiju", upozorila je, između ostalog, i na seksizam koji vlada u industriji zabave. Iako su njene riječi mnoge ostavile u nevjerice, za svoj emotivni i iskreni govor nagrađena je velikim apalauzom. Poslušajte!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije