Leonardo DiCaprio će donirati tri miliona dolara Australiji

Radiosarajevo.ba
Leonardo DiCaprio će donirati tri miliona dolara Australiji
EPA / Leonardo DiCaprio

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio donirao je Australiji, u kojoj danima traju požari, tri miliona dolara (više od pet miliona i 150.000 maraka).

Novčanu pomoć je uručila organizacija Savez za Zemlju, piše portal LADBible.

Na Instagram profilu DiCaprija je poručeno:

"Savez za Zemlju, formiran 2019. od strane Leonarda DiCaprija, Laurene Powell Jobs i Briana Shetha, je inicirao akciju #AustraliaWildfireFund. Tri miliona dolara je namijenjeno za gašenje požara u Novom južnom Velsu i da se pomogne zajednicama koje su najviše pogođene požarima, kao i spašavanju divljeg svijeta."

Požari u Australiji: Povećan broj žrtava, ljudi zarobljeni na plaži

Kako je navedeno, za nadati se da će dio novca biti dodijeljen i drugim australskim državama podsjećajući da su i Viktorija i Južna Australija pogođene požarima.

Alijansa za Zemlju je pomogla tokom nekih od najvećih kriza koje su se desile prošle godine u svijetu.

Izdvojeno je pet miliona dolara (više od osam miliona i 590.000 maraka) za pomoć Amazonu nakon izbijanja požara u toj prašumi. Podržano je pet organizacija koje su se borile protiv požara.

Obećano je da će biti uplaćeno nekoliko stotina miliona dolara pomoći Australiji nakon što su se požari rasplamsali cijelom zemljom.

Australski muslimani i kršćani održali zajedničku molitvu za kišu

Legendarni bend Metallica je objavio da će donirati 750.000 dolara (više od milion i 280.000 maraka), a muzičar Elton John pola miliona dolara (više od 859.000 maraka).

Na radost mnogih: Kiša konačno pala u Australiji

Australski biznismen Andrew Forrest je obećao da će uplatiti 70 miliona dolara (više od 120 miliona i 299.000 maraka) pomoći. Novac će biti uplaćen kroz njegovu fondaciju Minderoo. Bit će potrošen na razvoj planova za borbu protiv požara i ublažavanje njihovih posljedica, pomoć lokalnim zajednicama i teško pogođenim područjima.

Poručio je svojim sugrađanima da moraju biti ujedinjeni u borbi protiv požara.

Australiji su pomogle i druge svjetski poznate ličnosti, piše portal LADBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije