Lady Gaga progovorila o silovanju: Imam PTSP, na lijekovima sam

Radiosarajevo.ba
Lady Gaga progovorila o silovanju: Imam PTSP, na lijekovima sam
Foto: EPA-EFE / Lady Gaga na dodjeli Oskara

Pjevačica Lady Gaga godinama otvoreno govori o mentalnom zdravlju i traumama koje je proživjele u djetinjstvu. No, u novom intervjuu s Oprah, za Elle, otkrila je dio svoje intime koji nikad nije.

Naime, dok je govorila o silovanju koje je doživjela kao tinejdžerica i brojnim traumama koje je razvila u karijeri, Gaga je rekla Winfrey:

"Imam PTSP. Imam hroničnu bol. Neuropatska bol kao odgovor na traume je dio mog života. Na lijekovima sam, imam nekoliko liječnika. Tako preživljavam", ispričala je.

Iskreno je priznala da si je godinama nanosila bol rezanjem.

"Dugo sam se rezala i jedini način na koji sam uspjela zaustaviti samoozljeđivanje je  kad sam shvatila da to što radim činim kako bi pokazala ljudima da sam u boli umjesto da ima kažem", započela je.

"Govorim ovo s mnogo poniznosti i snage. Zahvalna sam što to više ne radim i ne želim to romantizirati", rekla je i objasnila kako je često koristila trik.

Naime, stavljala je ruke u vodu s ledom: "To šokira vaš živčani sustav i vraća vas u realnost."

Srećom, kontrolira svoje traume i svaki dan radi na njima. "Nekad sam mislila da nema povratka nakon traume. Bila sam u fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj boli. Lijekovi radi, ali trebate terapiju jer jedan dio morate sami napraviti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije