Kraljevsko vjenčanje potresla krađa milion dolara vrijednog nakita

Radiosarajevo.ba
Kraljevsko vjenčanje potresla krađa milion dolara vrijednog nakita
Foto: Instagram / Princeza Ameera i novi suprug

Ameera Al-Taweel, princeza Saudijske Arabije (34), udala se za milijardera i sunarodnjaka Buttija al-Muhairija (39), 9. septembra na tajnoj i raskošnoj ceremoniji u gradu ljubavi.

Među gostima u Parizu bili su Oprah Winfrey i Gayle King, koje su se družile sa saudijskom elitom i brojnim radnicima Ujedinjenih naroda koji su sarađivali s princezom Ameerom tokom njenih filantropskih akcija proteklih godina - ona se bori za veća prava žena na Bliskom istoku i radi s porodicom Clinton, jordanskom kraljicom Ranijom i članovima britanske kraljevske obitelji.

No, vjenčanje je prilično zasjenila prijava da je (neimenovana) princeza (možda upravo princeza Ameera) ostala bez milion dolara vrijednog nakita, koji je ukraden iz Ritz hotela tokom vikenda u kojem se održalo vjenčanje.

Princeza Ameera - undefined

Foto: EPA: Princeza Ameera

Slučaj je i dalje pod istragom, a prijavljen je u ponedjeljak, nakon vjenčanja i tri dana nakon krađe. Nakit se nije nalazio u sefu u sobi, a nema ni znakova provale, javlja policija. Ovo je već druga krađa nakita iz ovog hotela u ovoj godini, a iz Ritza odbijaju komentirati.

Princeza Ameera prethodno je bila udata za princa Al-Waleeda bin Talala, člana saudijske kraljevske porodice i čovjeka koji je bio na listi 50 najbogatijih ljudi svijeta. Bila je njegova četvrta žena, ali 2013, pet godina nakon vjenčanja, razišli su se. U medijima su bili nakon što su bili odabranima koji su dobili pozivnicu za vjenčanje princa Williama i Kate Middleton.

Princ Alwaleed nedavno je uhapšen u antikorupcijskoj akciji njegovog rođaka, princa saudijske krune, te je osuđen na 83 dana dugu zatvorsku kaznu. Inače je jedan od progresivnijih članova saudijske kraljevske porodice koji potpuno podržava prava žena.

Princ Al Waleed i princeza - undefined

Foto: Pinterest: Princ Al Waleed i princeza

Inače, vrlo malo detalja objavljeno je oko tajnog vjenčanja, a fotografiranje je bilo zabranjeno. Održano je u dvorcu Château de Vaux-le-Vicomte, u blizini Pariza, mjestu gdje se održalo najskuplje vjenčanje ikada - ceremonija između londonskog bankara Amita Bhatia i Vanishe Mittal, kćerke indijskog magnata čelika Lakshmija Mittala koštala je 60 miliona dolara.

Ne zna se kako je izgledalo na zabavi saudijske princeze, ali su objavljene fotografije onog što se događalo van objekta - poput 20 bijelih konja koji čekaju goste pored plavog tepiha. Inače, gosti koji su prisustvovali vjenčanju morali su potpisati izjavu o tajnosti. 

Ispred dvorca - undefined

Foto: Instagram: Ispred dvorca

Novi suprug princeze Ameere je također član saudijske elite koji je posvećen filantropiji. Sa 39 godina imao je bogatstvo od dvije milijarde dolara i osnovao je investicijsku grupu KBBO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije