Veliko slavlje u Londonu: Vjenčali se Meghan Markle i princ Harry

Radiosarajevo.ba
Veliko slavlje u Londonu: Vjenčali se Meghan Markle i princ Harry
Foto: Screenshot / Meghan Markle i princ Harry pred oltarom
Britanski princ Harry svečano je, nakon više od godinu dana čekanja, danas stupio u brak s američkom glumicom Meghan Markle.

Princ Harry, unuk kraljice Elizabete, šesti u redu za britansko prijestolje i američka televizijska glumica Meghan Markle vjenčali se u zamku Windsoru, domu britanske kraljevske porodice gotovo hiljadu godina, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu na svijetu.

Meghan je do oltara ispratio princ Charles, s obzirom da je njen otac Thomas spriječen da prisustvuje vjenčanju. Ona je naprosto blistala u prelijepoj bijeloj haljini, te na taj način krunisala jednogodišnje priče o vjenčanju godine u svijetu.

Prije vjenčanja, princ Harry i Meghan Markle postali su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, a te titule im je dodijelila kraljica Elizabeta II. Meghan je ušla u kapelu u pratnji malih paževa i djeveruša, među kojima su princ George i princeza Charlotte, a svi su mlađi od sedam godina.

Princ Charles, otac mladoženje, mladenku je dopratio do oltara nakon što je njezin otac Thomas morao odustati od puta zbog zahvata na srcu. Njezina majka Doria Regland dopratila ju je do dvorca Windsor i potom je sjela u ložu s kraljevskom porodicom.

Prije članova kraljevske porodice tokom prijepodneva u kapelu su stigli uzvanici među kojima i brojna slavna lica poput američkog glumca Georgea Clooneya i njegove britanske supruge odvjetnice Amal, britanskog pjevača Eltona Johna, američke tenisačice Serene Williams sa suprugom, bračnog para Beckham. Tu su i glumci iz serije "Suits" u kojoj je glumila Markle.

Poslijepodne i navečer održat će se dva primanja, prvi koji priređuje kraljica Elizabeta i drugi kojemu je domaćin princ Charles a taj je za uži krug od 200 uzvanika.

Oko dvorca hiljade su ljudi koji su stigli kako bi proslavili događaj i vidjeli najnoviju članicu kraljevske obitelji.

Princ Harry i njegova izabranica Meghan Markle na svoje vjenčanje nisu pozvali poznate ličnosti iz političkog svijeta.

Kapela je okićena cvijećem po izboru para - bijelim ružama koje su bile omiljeno cvijeće Harryjeve majke Diane, bijelim božurima i naprscima iz vrtova dvorca Windsor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije