Kim Kardashian otkrila zašto i kako šminka cijelo tijelo

Radiosarajevo.ba
Kim Kardashian otkrila zašto i kako šminka cijelo tijelo
PrtScr / Kim Kardashian

Kim Kardashian West početkom godine priznala je da se već godinama bori sa psorijazom, hroničnom nezaraznom bolesti koja se uglavnom manifestira promjenama na koži i noktima i koja može izazvati suhoću, ljuskanje, upalu i promjenu boje kože.

A starleta je sada otkrila i da zbog psorijaze već desetak godina šminka i druge dijelove tijela osim lica te je na Instagramu podijelila video svoje rutine prekrivanja nepravilnosti na nogama.

"Koristim ovo kako bih naglasila svoj ton kože i prekrila psorijazu. Sklona sam modricama i imam vidljive vene, a ovo je moja tajna već više od desetljeća. Naučila sam živjeti sa psorijazom i nisam dopustila da mi to poljulja samopouzdanje, ali u danima kada želim prekriti nepravilnosti koristim ovaj make-up za tijelo", napisala je Kardashianka u opisu objave kojom je predstavila i svoju novu liniju šminke za tijelo koja će biti lansirana 21. maj.

Ovo nije prvi put da je starleta pokazala svoju kožu prekrivenu psorijazom. Nakon što se u javnosti doznalo za njenu bolest, Kardashianka je u svojim Instagram Storyjima objavila fotke svog lica bez šminke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije