Hollywood / Kevin Spacey na sudu: Nije se izjasnio o krivici

08. 01. 2019. u 08:31:00 AA

Shares:0

Poznati američki glumac Kevin Spacey, koji je ranije suočen s optužbom za seksualno uznemiravanje 18-ogodišnjaka, izveden je pred sud.

Bivša zvijezda serije ”Kuća od karata” pojavio se u ponedjeljak na sudu zbog optužbi da je seksualno napao 18-godišnjaka koga je prethodno napio u kafiću u Nantucketu prije više od dvije godine.

Spacey se ipak nije izjasnio o krivici na okružnom sudu u Nantucketu nakon što je prošlog mjeseca optužen za nedolično ponašanje i seksualni napad.

Nije ništa kazao na kratkom pripremnom ročištu, a sudija mu je naredio da ne stupa u kontakt sa žrtvom.

Ovaj 59-godišnji glumac je navodno u sudskim dokumentima naveo da se planira izjasniti da nije kriv.

Spacey je pod optužbom da je 2016. godine seksualno uznemiravao 18-godišnjaka u jednom baru u saveznoj državi Massachusetts.

Oskarovac je u vezi sa slučajem ranije objavio videozapis na društvenim mrežama, u kojem je poručio ”nipošto neću platiti cijenu nečega što nisam učinio”. To je ujedno bila i prva reakcija Spaceya, otkako je suočen s optužbama.

Osim ovog slučaja, američki glumac Anthony Rapp je iznio tvrdnju da ga je Spacey još 1986. godine, kao 14-godišnjaka, uznemiravao u njegovom domu.

Nakon ovih optužbi produkcijska kompanija Netflix je prestala s emitovanjem popularne televizijske serije House of Cards (Kuća od karata), u kojoj Spacey tumači jednu od glavnih uloga. Akademija televizijskih umjetnosti i nauka povukla je kasnije nagradu Emmy, koja je ove godine trebala biti dodijeljena upravo Kevinu Spaceyu.

NEMA KOMENTARA