Keanu Reeves: Nakon smrti djevojke, poslije 17 godina, napokon zaljubljen

Radiosarajevo.ba
Keanu Reeves: Nakon smrti djevojke, poslije 17 godina, napokon zaljubljen
Foto: Profimeda / Keanu Reeves je jedan od omiljenih glumaca Hollywooda

Keanu Reeves je jedan od omiljenih glumaca Hollywooda, pomalo misteriozan i neobičan, ali neodoljivo šarmantan, raskošnog glumačkog umijeća i nevjerovatnog duha! Volimo ga jer je drugačiji, jer je skroman, prizeman, i nekako kao i svi mi ostali - običan, a ipak jedinstven i neponovljiv.

Upkos slavi i bogatstvu koje ima, Keanuov život bio je obojen tragedijama i velom tuge od ranog djetinjstva. Posebne ožiljke na duši nosi zbog užasne situacije na ljubavnom planu, zbog čega se zarekao da nikada neće imati porodicu niti djecu.

Ipak, izgleda da vrijeme liječi sve, pa je poslijedugo godina samovanja čuveni glumac viđen u društvu nepoznate brinete na Beverly Hillsu...

Keanu je pokušao da se sakrije ispod jakne kad je opazio fotografe, ali mu to nije pošlo za rukom, a nije dugo trebalo da počnu "govorkanja" po kuloarima Hollywooda.

Podsjetimo i na životnu priču ovog 53-godišnjeg glumca, koja je gotovo filmski nestvarna. Nedaće su krenule već u najranijem djetinjstvu; kada je imao samo tri godine, njegov otac je napustio porodicu, a on je sa sestrama odrastao pod okriljem bake i dede, dok je njegova majka vodila buran ljubavni život - udavala se i razvodila četiri puta.

Keanu je promijenio četiri srednje škole, a na koncu nije ni uspio da je završi, s obzirom na to da je patio od disleksije i bio prilično problematičan. Ipak, utjehu je pronalazio u hokeju, kome je bio strasno posvećen, no novi udarac za njega uslijedio je kada je saznao da zbog povrede mora da se oprosti od sporta. Glumac nije sebi dozvolio da potone, spas pronašavši u glumi, za koju se ispostavilo da je njegov istinski životni poziv - već početkom 90-ih postaje zvijezda, a zahvaljujući talentu, ali i lijepom licu.

Ipak, nevolje su se nastavile - 1993. Reevesov najbolji prijatelj River Phoenix preminuo je uslijed posljedica predoziranja, a holivudski miljenik to nikada nije sasvim prebolio.

Ubrzo nakon Phoenixove smrti, životni udarci nastavili su da se množe - Reevesova sestra oboljela je od leukemije, a u tim trenucima on joj je bio najveći oslonac. Ipak, uspjela je da dobije bitku s ovom bolešću, a glumac je u godinama koje će doći veliki dio zarade poklonio bolnicama specijalizovanim za borbu protiv leukemije.

Matrix_keanu_reeves_elitedaily.jpg - undefined
Uslijedilo je snimanje Matrixa, filma kojem duguje svjetsku slavu, a potom se glumac i zaljubio u koleginicu Jennifer Syme. Ubrzo su saznali da čekaju bebu i učinilo se da ga je "pogledala sreća". Ali, sve je to potrajalo isuviše kratko...

Naime, Jennifer je izgubila dijete, djevojčicu koju su planirali da nazovu Ava, i to u osmom mjesecu trudnoće. Nakon ovog gubitka, par, uprkos velikoj ljubavi, nije uspio da prevaziđe tragediju koja ih je zadesila, pa su se rastali.

Oni su ostali u prijateljskim odnosima, nastavili su da budu jedno drugom velika podrška, ali Jennifer se teško nosila s gubitkom bebe, zbog čega je bila pod stalnim dejstvom antidepresiva. Tako je i izgubila život - pod utjecajem lijekova za smirenje učestvovala je u udesu i na mjestu je poginula. Samo dan prije toga, ona i Keanu bili su na sastanku. On nije krio nakon ove nesreće da je izgubio svaku želju za ozbiljnim vezama i zasnivanjem porodice, piše Blic.

Pored svega, smogao je snage da nastavi dalje, da živi, radi i raduje nas svojim ulogama. Trenutno snima nastavak filma John Vick, a u nekoliko navrata isticao je da je život vrijedan življenja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Keanu Reeves (@keanureevesofficialfanpage) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije