Kćerka Michaela Jacksona oglasila se o prestrašnom dokumentarcu

Radiosarajevo.ba
Kćerka Michaela Jacksona oglasila se o prestrašnom dokumentarcu
Foto: HBO / Michael i James Safechuck

Proteklih dana jedna od glavnih "TV vijesti" jeste dokumentarac naziva Leaving Neverland.

Riječ je o ispovijesti dvojice muškaraca koji tvrde da ih je, dok su bili dječaci, seksualno zlostavljao kralj popa, Michael Jackson

Iza dokumentarca stoji HBO, a emitiran je u dva nastavka, od kojih svaki traje dva sata. 

U dokumentarcu govore dva muškarca, u tridesetim godinama - Wade Robson i James Safechuck, a u prestrašnoj priči (ako je istinita) otkrili su detalje dugogodišnje i iscrpne prevare, zlostavljanja... njihove tvrdnje toliko su detaljne i jezive da je mnogima pozlilo dok su gledali dokumentarac, neki su i povraćali, a brojni ga nisu mogli pogledati do kraja.

Ovo je trailer:

Dokumentarac priča o samo jednoj strani - navodnim žrtvama, i prilično je podijelio svoju publiku. Ipak, brojne radio stanice na svijetu prestale su emitirati Jacksonovu muziku, Simpsoni su iz svog opusa izbacili epizodu s Michaelom, a jedan od njegovih prijatelja, glumac Corey Feldman prvo je stao uz Michaela i njegovu obitelj, no kasnije je povukao podršku i "spustio glavu".

Upravitelji Jacksonovom imovinom tužili su HBO za 100 miliona dolara te podsjetili da su dva muškarca, prethodno na sudu (bili su u centru sudske drame, kada je Jackson optužen za pedofiliju - pa oslobođen), pod zakletvom svjedočili da se ovo nije dogodilo. Wade Robson sve do 2013. godine uporno je tvrdio da ga Michael nije zlostavljao, iako je sa obitelji živio na njegovom ranču. 

Njegova priča u dokumentarcu je izrazito mučna za slušati (pregledali smo, op.pr.) i savjetujemo da se, ako se odlučite pogledati dokumentarac, pripremite za izrazito uznemirujuće detalje navodnog zlostavljanja...

A, sad se oglasila i kćerka Michaela Jakcona, Paris, koja je na Twitteru stala u odbranu svog oca i napisala:

"Da, to rade ljudima koji imaju dobro srce i pokušaju nešto promijeniti. Ali, zar zaista mislite da je moguće uništiti njegovo ime? Mislim, zar zaista vjeruju da imaju šansu? Odmorite se i budite s mirom."

Mediji javljaju da Paris nije gledala film.

Najteže scene u filmu pripale su priči Jamesa Safechucka koji je detaljno opisivao kako ga je Michael navodno zlostavljao i učio da masturbira. I on i Wade su rekli kako su, kao dječaci bili opčinjeni Jakcsonom i kako su osjećali posebno kada je zvijezda popa počela obraćati pažnju na njih.

Wade je Michaela upoznao nakon što je, kao 5-ogodišnjak pobijedio na takmičenju u Australiji i nastupio s Jacksonom na koncertu, dok ga je James na snimanju reklame. 

Izjavili su kako je Jakcson imao fizički kontakt s njima, kako ga je inicirao dok bi spavali zajedno, pa bi užas tako eskalirao. Otkrili su da ih je navodno obasipao poklonima, te ih učio kako da ne vjeruju ni roditeljima ni ženama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije