Šta se to dogodilo: Kate i William gostovali u emisiji, njen potez zabrinuo gledatelje

Radiosarajevo.ba
Šta se to dogodilo: Kate i William gostovali u emisiji, njen potez zabrinuo gledatelje
Twitter / Kate Middleton i princ William

Kate Middleton i princ William gostovali su u posebnoj BBC-evoj emisiji A Berry Royal Christmas u kojoj su s voditeljicom Mary Berry pripremali i komentirali blagdanska jela.

Emisija je završila božićnom zabavom na kojoj se kraljevski par družio s Berry i volonterima, a u jednom trenutku Kate je učinila nešto što je odmah privuklo pažnju gledatelja.

Naime, William je supruzi oko ramena stavio ruku, a ona se istog trenutka izmaknula, pritom zadržavajući osmijeh na licu. William se nastavio ponašati kao da se ništa nije dogodilo, no vojvotkinjin potez izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

"Šta se to dogodilo?!", "Kako neugodno", "Wow, ona uuopće nije micala osmijeh s lica i nije pokazala nikakvu reakciju, samo je nastavila pričati", "Defintivno ga je izignorirala što je pomalo tužno...", samo su neke od reakcija.

Stručnjakinja za kraljevski bonton Myka Meier već se ranije osvrnula na suzdržano ponašanje među supružnicima rekavši da takve reakcije ne trebaju čuditi.

"Treba uvijek imati na umu, što ljudi zaboravljaju, da su oni članovi kraljevske porodice koji rade. Svaki od njih ima pravo odlučiti koliko će nježnosti u javnosti pokazivati. Ne postoji protokol prema kojem se ne smiju zagrliti, poljubiti ili dodirnuti. Ne postoji skup pravila koji to propisuje. Za svakog odraslog člana kraljevske porodice smatra se da će donijeti razumnu odluku što je primjereno, a što nije. Jedni u druge polažu puno povjerenja", rekla je, prenosi Net.hr.

"Već smo više puta vidjeli Kate i Williama kako se ljube i grle. Međutim, kad se pojave na nekom ozbiljnijem događaju, primjerice nekoj komemoraciji, onda su službeni", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije