Kanye West: Bog mi je dao 68 miliona povrata poreza jer sam postao kršćanin

Radiosarajevo.ba
Kanye West: Bog mi je dao 68 miliona povrata poreza jer sam postao kršćanin
Foto: EPA-EFE / Kanye West

Kanye West tvrdi da je Bog toliko srećan što je ovaj muzičar postao kršćanin da ga je blagoslovio sa 68 miliona dolara (oko 119 miliona maraka) povrata poreza.

"Bog me koristi da pokaže svoju moć", izjavio je Kanye West u ovosedmičnoj emisiji Carpool Karaoke. 

"Prošle godine sam zaradio 115 miliona dolara i opet završio sa 35 miliona dolara duga. Ove godine sam pogledao gore, postao kršćanin i gle - dobio sam 68 miliona dolara kroz povrat poreza", izjavio je ovaj reper i suprug Kim Kardashian.

Kanye West: Oženjeni muškarci zbog društvenih mreža „pate kao Isus"

Kanye West tvrdi kako pati „poput Isusa" zbog društvenih mreža, optužujući aplikacije za podsticanje ovisnosti o seksu i mučeći oženjene muškarce. 42-godišnji reper ciljao je na žene - poput njegove supruge Kim Kardashian - koje koriste platforme za dijeljenje fotografija i video snimaka, sugerirajući da su to slike koje „niko ne bi objavljivao" da te aplikacije ne postoje.

"Ljudi moraju da čuju ovo od nekoga ko je bio u dugovanjima, a sada, kad je postao čovjek u službi Krista, može pričati o ovim brojkama", čudna je izjava Kanye Westa.

Možda će se naći par osoba koje bi možda i povjerovale u ovu priču, no realnost je takva da West sve ovo može zahvaliti svom dobrom drugu, američkom predsjedniku Donaldu Trumpu

Naime, Trump je dobio promjene u poreznoj politici, koje su stupile na snagu krajem prošle godine i zbog kojih superbogataši imaju masivni povrat poreza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije