Kako je Raketa osvojio konobaricu: Zvao sam je 30 puta van i čekao sedam mjeseci

Radiosarajevo.ba
Kako je Raketa osvojio konobaricu: Zvao sam je 30 puta van i čekao sedam mjeseci
Foto: EPA / Ivan i Raquel Rakitić
Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon velikog uspjeha Vatreni su dospjeli u žižu svjetske javnosti.

Jedan od onih o kojima se mnogo priča i piše je fudbaler Barcelone i jedan od najboljih fudbalera Hrvatske - Ivan Rakitić. Jednu od najljepših priča objavio je američki portal "The Players Tribune".

"Imam holivudsku priču, pravu romantičnu, koja je zapravo stvarna. Doputovao sam u Španjolsku relativno kasno, bilo je oko 22 sata. Trebao sam već tada potpisati ugovor sa Sevillom, bili su zakazani pregledi. Moj stariji brat doputovao je sa mnom. Išli smo na večeru, bio sam nervozan, zamolio sam brata nek odemo negdje na piće", rekao je Rakitić i nastavio:

"Žena koja je radila u hotelskom baru, vauuuu! To je dio filma u kojem ide sve usporeno. Bila je prelijepa. Rekao sam si, ah Sevilla, jako mi se sviđa ovo mjesto. Nisam joj mogao ništa reći osim "Bok", jer nisam znao niti riječ španskog", istaknuo je Rakitić.

"Znao sam da se zove Raquel i nije odmah pala na moj šarm. Zvao sam je van jedno 20 ili 30 puta, ali nije išlo. Rekla mi je poslije da neće jer sam ja nogometaš i da ću možda već sljedeće godine završiti u nekoj drugoj državi. Trebalo mi je sedam mjeseci da izađemo napokon van", rekao je Rakitić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije