Fan Binbing / Jedna od najplaćenijih glumica svijeta za koju vjerovatno niste čuli

13. 09. 2017. u 15:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Na vrhu liste najplaćenijih glumica svijeta bila je Jennifer Lawrence, drugo mjesto zauzela je Melissa McCarthy, treće Scarlett Johannson, četvrto Jennifer Aniston, a peto - Fan Binbing, glumica za čije ime vjerovatno nikad ranije niste čuli.

Ona je sa zaradom od 17 miliona dolara pretekla i mnogo poznatija imena poput Charlize Theron, a ujedno je bila i jedina Kineskinja na toj listi. 35-godišnja ljepotica sigurno je najveća glumačka zvijezda u Kini te jedna od najvećih azijskih zvijezda uopće.

Fan nije samo glumica, ona je i modna dizajnerica, manekenka, pjevačica te producentica koja je stvorila pravo poslovno carstvo. Široj publici je možda poznata kao Blink iz filma X-Men: Days Of Future Past. Fan je glumila u desecima kineskih blockbustera te popularnih televizijskih serija, a izdala je i 13 singlova te objavila jedan muzički album.

Fan je vjerovatno najveća modna ikona u Kini te se redovito nalazi na listama najbolje odjevenih u toj zemlji, a hvalio ju je i svjetski poznat Vanity Fair. Zaštitno je lice brojnih poznatih modnih i kozmetičkih brendova, a na Instagramu je prati skoro tri i pol miliona ljudi.

 

Tagovi: novac glumica Kina

NEMA KOMENTARA