Jackie Chan: Glumac kojeg su roditelji kao malog htjeli prodati za 26 dolara

Radiosarajevo.ba
Jackie Chan: Glumac kojeg su roditelji kao malog htjeli prodati za 26 dolara
EPA / Jackie Chan
Jackie Chan je rođen 1954. u Hong Kongu, a kao beba je imao pet i pol kilograma pa ga je majka već tada nazvala "najvećom bebom".

Kada je imao sedam godina njegovi roditelji se sele za Australiju u potrazi za poslom. Njega ostavljaju na milost i nemilost života u rodnoj zemlji.

Tako počinje životna priča glumca Jackie Chana.

Roditelji su htjeli da ga prodaju jednoj babici za 26 dolara, a profesor mu je jednom prilikom u školi trskom slomio nos, ali upravo u toj školi je stekao osnovna znanja o akrobatici, borbenim vještinama i glumačkim tehnikama.

Čim je završio školu, dobio je ponudu da zaigra u sedam filmova. Ginisov je rekorder po broju ponovljenih snimanja jedne scene u filmu, a to je uradio čak 1600 puta.

Jedan je od rijetkih koji je u filmovima bio i scenarista, glavna uloga, producent, direktor fotografije, glavni koordinator pa čak i čovjek koji nabavlja i dostavlja hranu.

Poslije snimanja jedne scene završio je s plastičnim umetkom u svojoj lobanji, a to potkrepljuje i njegov životni moto "Bez straha, bez kaskadera, bez jednakosti".

Sve je to danas 63-godišnji glumac Jackie Chan čije uloge i njega samog svijet danas voli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije