"Ja sam sretna ku**a:" Otkriveno kako influenceri dobijaju besplatne stvari

Radiosarajevo.ba
"Ja sam sretna ku**a:" Otkriveno kako influenceri dobijaju besplatne stvari
Foto: Twitter / Vogue Williams

Vogue Williams (32), irska TV voditeljica, otkrila je kako na internetu postoji web stranica namijenjena samo influencerima koji tu naručuju stvari slavnih brendova i dobijaju ih potpuno besplatno.

Ona je ovo "otkriće" saopćila u novom dokumentarcu o njenom životu: Vogue: My Sponsored Life, koji će se emitovati u srijedu.

Vogue na Twitteru prati 83,000 osoba, a na Instagramu čak njih 346,000, što je čini idealnom među brendovima koji na ovaj način reklamiraju svoje proizvode.

"To vam je kao da kupujete na internetu, ali ne plaćate ni za šta. Zapravo, samo klikćete na na stvari koje vam se sviđaju, a brendovi se samo nadaju da ćete ih spomenuti na Instagramu. To je ludo, ali i nevjerovatno dobro", kazala je ona.

U ovom dokumentarcu, Vogue je otkrila kako su postovi i lajkovi postali valuta novoj generaciji influencera koji iskorištavaju brendove i zarađuju.

"Ja sam sretna ku**a. Kompanije mi šalju poklone u nadi da ću ih objaviti na Instagramu. Dobijam mnogo besplatnih putovanja. Ali, ako je neki proizvod zaista dobar, ja ću o njemu pisati i bez da mi plate", rekla je Vogue.

Dodala je i kako će objaviti sve, osim proizvode za "ispod struka". Nedavno je, naglasila je, odbila reklamirati vaginalni sprej.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije