"Izbacila me": Kako je fatalna Slavica iz Laktaša dobila stotine miliona eura

J. M.
"Izbacila me": Kako je fatalna Slavica iz Laktaša dobila stotine miliona eura
Foto: Red Bull / Bernie Ecclestone i bivša supruga Slavica Radić

U martu 2009. godine Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se nakon više od 23 godine braka. Tako je okončana veza bivšeg šefa Formule 1 i atraktivne Riječanke koja je odrasla u Laktašima, odakle joj potiču i roditelji.

U intervjuu za "The Times" Bernie Ecclestone priznaje da nije želio razvod, za razliku od njegove tadašnje supruge.

"Izbacila me", rekao je slavni Britanac i dodao da je u vrijeme razvoda još bio zaljubljen u Slavicu.

"Imala je 50-ak godina i željela drugačiji život. Nije joj se dopalo da 17-18 puta godišnje odlazim od kuće", rekao je Bernie.

Bernie Ecclestone: Biografija čovjeka koji je 40 godina vodio Formulu 1

"Zašto nisam ostao da pokušam spasiti brak?  Mislim da sam joj to spomenuo, ali znala je da ne govorim istinu", odgovara Ecclestone koji i dalje ima lijepo mišljenje o bivšoj supruzi.

"Slavica je bila izuzetna, drugačija od ostalih žena. Ne samo da je bila visoka, već je imala karakter", objašnjava Bernie Ecclestone koji je 1982. godine, tokom utrke F1 za VN Italije u Monzi, upoznao tada 25-godišnju Armanijevu manekenku Slavicu Radić.

Iako nije govorila ni riječ engleskog, Ecclestone je odmah osjetio privlačnost prema Slavici. Tri godine kasnije su se vjenčali, a u braku su dobili kćerke Tamaru i Petru.

Mediji su špekulirali da je u brakorazvodnoj parnici Slavica Radić dobila polovinu Ecclestoneove imovine koja se procjenjuje na više od milijardu eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije