Istina o jednoj od najseksi scena u historiji filma

Radiosarajevo.ba
Istina o jednoj od najseksi scena u historiji filma
Instagram / Halle Berry

U historiji filma i mode 5. juli upamćen je kao rođendan vrele scene Halle Berry i njenog bikinija koji je ponijela u ostvarenju “Umri drugi dan” 2002. godine.

Lijepa glumica proglašena je najljepšom ženom svijeta 2008. godine od strane magazina Esquare, a tome je umnogome doprinijela uloga Bondove djevojke 2002. Naročito, scena kada izranja iz mora i nestvarnim hodom ide ka obali.

Scena na plaži koju je imala u ulozi Džinks Džonson bila je svojevrsni omaž Ursuli Andres iz prvog filma o Bondu “Dr. No”.

Po uzoru na švicarsku glumicu koja je igrala lik Hani Rajder u hitu iz 1962. godine, Hale je izronila iz vode noseći bikini u kombinaciji sa bijelim remenom.

Ovaj kupaći kostim momentalno je ušao u legendu i danas se smatra jednim od najpamtljivijih bikinija u historiji filmske umjetnosti.

Pozitivne kritike i reakcije na scenu iznenadile su Berry, koja je priznala da joj snimanje na španskoj obali nije ostalo u lijepom sjećanju.

Naime, režiser filma Lee Tamahori nije bio zadovoljan njenom glumom i izlaskom iz mora, te joj je stalno vikao da pokuša još jednom i bude seksepilnija.

“More je bilo ledeno. Morala sam ući u vodu i izaći iz vode mnogo puta te prošetati plažom na ‘određeni način’. Cijela filmska ekipa čula je smjernice da budem seksepilnija. Ja sam vikala da je ovo što radim najseksepilnije što mogu. Rekla sam mu da ću morati da idem na zamjenu kuka ako se budem seksepilnije kretala”, rekla je glumica u kasnijim intervjuima.

Berry je, međutim, nakon završetka snimanja zadržala legendarni bikini, te ga je navodno isprobavala svakih nekoliko mjeseci da provjeri da li je u dobroj formi.

U slučaju da joj bude previše uzak, pojačala je tempo u teretani.

Danas Berry ima 52 godine i izgleda fantastično, a nema sumnje da je upravo taj stari bikini doprinio tome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije