Ispunila mu se želja: Reper Snoop Dogg se baca u sadnju marihuane

Radiosarajevo.ba
Ispunila mu se želja: Reper Snoop Dogg se baca u sadnju marihuane
Instagram / Snoop Dogg
Reper Snoop Dogg (46) bio je među najvećim i najglasnijim pobornicima tzv. Prijedloga 64 za legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe u Kaliforniji.
Snimio je i promotivni video kojim je pozivao građane da izađu na glasanje te kažu “da” marihuani. I uspio je, zajedno s brojnim drugim zagovornicima koji su htjeli da “trava” postane legalna.

Naime, od prvog januara ove godine kalifornijske vlasti dopustile su kupovinu, posjedovanje, pušenje i sadnju marihuane za sve koji to žele, pod uvjetom da su stariji od 21 godine. Tako će Snoop Dogg, kao i ostali građani Kalifornije, u vrtu svojeg rodnog Long Islanda moći posaditi šest biljaka bez straha da će završiti u policijskoj stanici.

Druga mogućnost je kupovina “gotovog” proizvoda u dućanima, od kojih trenutno samo njih 90 posjeduje licencu za prodaju marihuane. Snoop će moći kupiti uncu “trave”, odnosno nešto više od 28 grama. Cijene grama kreću se uglavnom od 30 do 45 dolara.

"Upravo smo legalizirali marihuanu u Kaliju", ushićen je bio Snoop po objavi sretnih vijesti.

Dodao je i krilaticu: Smoke weed every day, po kojoj je prepoznatljiv već godinama. Onima koji su bili protiv promjene zakona poručio je kako će zapaliti u to ime.

Prije nekoliko godina reper je izjavio kako dnevno popuši 81 džoint, a počeo je sa 16 godina. Navodno je i sina naučio kako smotati džoint. Svojevremeno je investirao u kalifornijsku kompaniju koja se bavi dostavom medicinske marihuane na kućnu adresu.

U mladosti je, nakon završetka srednje škole, često “padao” i boravio u pritvoru zbog posjedovanja, prodaje i konzumacije droga. Danas može odahnuti i bezbrižno zapaliti na vlastitoj terasi, zajedno s kolegom Wizom Khalifom (30), glumcima Zachom Galifianakisom (48) i Dannyjem DeVitom (73) te glumicom Susan Sarandon (71), koji su zajedno podržali “Prijedlog 64”.

"Sve dok se marihuana legalizira, ja ću biti dobro", zaključio je Wiz Khalifa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije