Instagramuše navalile u Černobil nakon HBO-ove hit serije

Radiosarajevo.ba
Instagramuše navalile u Černobil nakon HBO-ove hit serije
PrtScr / Opasan trend

HBO-ova serija Černobila postala je veliki hit širom svijeta, a nakon što je oborila sve rekorde veliki broj Instagram zvijezda želi da posjeti ovo napušteno mjesto i da se uslika pored napuštenih objekata.

Naime, serija pokriva nesreću koja se dogodila 1986. godine, a u pet epizoda prikazana je sva borba ljudi koji su pokušavli da spriječe ili suzbiju nesreću koja je uzdrmala svijet.

Serija je popularizirala ovo mjesti di te mjere da turisti tamo samo da bi se fotografisali. Turističke agencije tvrde da je potražnja porasla i za 40 posto, za aranžmanima.

Korisnici društvenih mreža željni pažnje, lajkova i pratitelja na svojim profilima pohrlili su u Černobil, samo da bi se slikali pored velike vrteške ili u plastičnim odijelima koja štite od radijacije, a oni "najhrabriji" pravili su fotografije sa mjeračima nivoa radijacije samo da bi pokazali koliki je još uvijek nivo radijacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije