Hrvatska folk pjevačica otkriva: Bilo je više od 5.000 eura bakšiša za jedno veče

Radiosarajevo.ba
Hrvatska folk pjevačica otkriva: Bilo je više od 5.000 eura bakšiša za jedno veče
Foto: Instagram / Olivera Matijević

Olivera Matijević hrvatska je folk pjevačica. Porijeklom je iz Zadra, a danas puni "cajkaške" klubove diljem regije, ali i šire.

U intervjuu za Index.hr  otkrila je kako izgleda život jedne folk pjevačice u Hrvatskoj.

"Po par tisuća eura se može uzeti za jednu večer. Ovisi o klubu, naravno", rekla je iskreno Olivera koja je svoju muzičku karijeru počela u - rock bendu.

"Veliki novci su u folk glazbi, jako se puno zarađuje. Zato je 95 posto ljudi koji su se bavili drugom vrstom glazbe prešlo na folk, pa tako i ja", objašnjava i dodaje da najveće napojnice u folk klubovima ostavljaju nogometaši i poduzetnici.

"Bilo je više od 5.000 eura bakšiša u jednoj večeri, to je za mene najviše što sam dobila", kaže Olivera i dodaje da sve ovisi o procjeni kluba, odnosno koje pjesme bolje prolaze - stariji folk hitovi ili oni noviji.

Progovorila je i o neugodnim iskustvima tokom nastupa, ali i najčešćoj predrasudi - onoj o povezanosti droge i kriminala s turbo folkom.

"Jednom sam se prepala, u Puli sam nastupala i bacili su suzavac. Nisam znala što se događa, cijela diskoteka je izašla van. Ali osim toga, nisam nikad imala neka neugodna iskustva", kaže Olivera te dodaje da to vrijedi i što se tiče odnosa vlasnika cajkaških klubova prema njoj. "Svi su oni umreženi, kao i mi izvođači, tako da se sve brzo sazna", kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije