Snažna Brienne: Zbog uloge u "Igri prijestolja" zaboravila sam kako je biti žena

Radiosarajevo.ba
Snažna Brienne: Zbog uloge u "Igri prijestolja" zaboravila sam kako je biti žena
Foto: HBO / Gwendoline Christie kao Brienne of Tarth

Zahvaljujući ulozi hrabre i snažne Brienne of Tarth u Igri prijestolja, 40- godišnja britanska glumica Gwendoline Christie jedan je od najomiljenijih likova obožavatelja hit serije u HBO produkciji.

U serijalu Igra prijestolja (Game of Thrones) glumi Brienne of Tarth, mišičavu ženu, visokog rasta koja na prvi pogled "nalikuje muškarcu".

 Za tu ulogu Christie je neumorno trenirala, ošišala je svoju dugu kosu, a za audicije se pripremala tako što je počela nositi muška odjeću i redovno trenirati, dobivši pritom više kilograma mišićne mase.

U posljednjem intervjuu ona je otkrila kako ju je uloga Brienne of Tarth prislila da odbaci ženstvenost i "prihvati androginiju".

Gwendoline Christie - undefined

Foto: Profimedia / Gwendoline Christie

"Bilo mi je zastrašujuće i uzbudljivo oduzeti si žensku taštinu zbog uloge. Morala sam odrezati kosu, nabiti mišićnu masu, hodati na drugačiji način te prihvatiti svoju androginiju i prirodnu snagu", priznaje Christie u razgovoru za Daily Telegraph.

Stigao trailer za Igru prijestolja: Kakvo će ovo finale da bude!

Dugo iščekivana posljednja sezona serije Igra prijestolja s prikazivanjem počinje 14. aprila, a Christie je izjavila kako će njezini fanovi nakon emitiranja velikog finala trebati otići na grupnu terapiju.

Poput kolega iz serije, 190 centimetara visoka britanska glumica ne krije emocije rekavši kako je duboko dirnuta činjenicom da je ovoj seriji došao kraj te kako je serija za nju neopisivo značajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije