Holivudski zavodnik se zbog Srpkinje odrekao porodice i prešao na pravoslavlje

Radiosarajevo.ba
Holivudski zavodnik se zbog Srpkinje odrekao porodice i prešao na pravoslavlje
EPA / Christian Bale

Jeste li znali da brojne holivudske zvijezde slave pravoslavni Božić? Neki od njih su se na to odlučili zbog roditelja ili porijekla, a drugi zbog ljubavi.

Christian Bale

Christian Bale - undefined

EPA: Christian Bale

Holivudski zavodnik Christian Bale je na pravoslavnu vjeru prešao zbog supruge Sandre Blazic s kojom je u braku gotovo 20 godina. Sandra, pravog imena Srboslava, dijete je srpskih emigranata koji su krajem šezdesetih godina emigrirali u Ameriku. Zbog ljubavi prema Sandri, Bale se čak odrekao majke i sestre koje su se protivile njihovoj vezi.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston - undefined

Foto: Mirror: Jennifer Aniston

Jennifer je pravoslavka po ocu Janisu Anasakisu koji je rođen na grčkoj Kreti.

Tom Hanks

Tom Hanks - undefined

Foto: Wikipedia: Tom Hanks

Oskarovac se rodio kao katolik, ali se krstio u Pravoslavnoj crkvi zbog svoje druge supruge Rite Wilson koja je pravoslavka bugarsko-grčkog porijekla.

„Kad se odlučiš oženiti i imati djecu, važno je odlučiti koje duhovno nasljeđe želiš u porodici. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja žena krštena, a tamo su krštena i naša djeca“, rekao je jednom prilikom.

James Belushi

James Belushi - undefined

Foto: Wikipedia: James Belushi

Slavni komičar sin je albanskih emigranata i pripadnik Albanske pravoslavne crkve. Aktivno je posjećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Angelesu, ali je krajem devedesetih podržao nezavisnost Kosova.

Naomi Campbell

Naomi Campbell - undefined

Foto: Instagram: Naomi Campbell

Naomi je tokom veze s ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije