Holivudski glumac u Splitu uživao u vinima iz BiH

Radiosarajevo.ba
Holivudski glumac u Splitu uživao u vinima iz BiH
Foto: Privatni album / Owen Wilson uživao u hercegovačkim vinima

Posljednjih mjeseci brojne svjetski poznate ličnosti uživale se u ljepotama hrvatskog primorja. Jedni su poput Ronalda izabrali neizbježni Dubrovnik, a drugi su se odlučili za neki od prelijepih otoka.

Split je posljednjih dana domaćin holivudskim glumcima Owenu Wilsonu i Selmi Hayek gdje će snimati naučnofantastični film "Bliss".

Holivudski glumac oduševio Hrvate: Sa obožavateljicom napravio selfi u trgovini

Wilson je sa porodicom posjetio poznati splitski restoran i tom prilikom se ljubazno slikao sa brojnim posjetiocima, ali i osobljem.

Owen je odlične riblje specijalitete zalio hercegovačkim vinom.

Owen Wilson uživao u hercegovačkim vinima   - undefinedFoto: Privatni album: Owen Wilson uživao u hercegovačkim vinima 

Owen je rođen u Dallasu (država Teksas), potječe iz irske rimokatoličke obitelji. Majka mu je fotografkinja, a otac direktor u oglašavanju i operator javne televizijske postaje. Ima starijeg brata Andrewa i mlađeg Lukea.

Pohađao je teksaške srednje škole, ali je iz jedne izbačen jer je ukrao profesorov udžbenik. Završio je vojni institut. Gluma ga je oduvijek zanimala, jer su mu i braća glumci. Glumi od 1994. i do sada je ostvario 30-tak uloga.

Poseban talent iskazao je u komedijama gdje su mu partneri bili Jackie Chan, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Ben Stiller, i mnogi drugi. Također glumi i u akcijskim filmovima, kao što su Armageddon i Iza neprijateljskih linija. Prvo glumačko iskustvo vezano mu je za ime redatelja Wesa Andersona.

Kasnije je snimao filmove u kojima je glumio Ben Stiller, zajedno su ih snimili 9.

Ljubavne veze uključuju Demi Moore, Kate Hudson i Sheryl Crow.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije