Hillary Duff objavila da je prestala dojiti, pa izazvala buru komentara

Radiosarajevo.ba
Hillary Duff objavila da je prestala dojiti, pa izazvala buru komentara
Foto: Instagram / Hillary Duff doji kćerku

Poznata glumica Hilary Duff krajem oktobra prošle godine rodila je djevojčicu Banks Violet Bair.

Na Instagramu je nedavno objavila post koji je posvetila svim ženama, posebno majkama koje doje.

"Zaposlena sam majka dvoje djece. Prošle sedmice odlučila sam prestati dojiti svoju šestomjesečnu djevojčicu. Prije nego što me osudite, dopustite mi da vam objasnim. Izdajanje na poslu je užas. Nije mi jednostavno išlo. Neugodan zvuk izdajalice odzvanjao bi mi glavom danju i noću", požalila se Hillary i priznala da je zbog iscrpljenosti imala drastičan pad količine mlijeka te je izgubila povezanost s djetetom.

"Bez obzira na sve to, uživala sam u svakom trenutku. Osjećala sam se tako sretno kada bih bila uz svoju bebu. Znam da mnoge žene ne mogu dojiti i zbog toga sam jako zahvalna što sam bila jedna od onih koja s tim nije imala problema. No trebala mi je pauza. Bila sam doslovno pred slomom", napisala je Duff.

Nakon objave posta uslijedila je rasprava. Brojni su je pitali je li baš potrebno toliko raditi kad ima tako malu bebu, zna li koje su sve dobrobiti dojenja.

"Ne mogu razumjeti nijednu majku koja prestane dojiti zbog posla", jedan je od komentara.  

S druge strane, bilo je i onih koji su je podržali i poželjeli sreću, te joj napisali da je dobra majka svom djetetu bez obzira na sve.

Inače, Hilary Duff se nedavno zaručila s kantautorom Matthewom Komom, pola godine nakon rođenja kćerke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije