Harvey Weinstein odgovorio na optužbe Salme Hayek: "Zauzeo sam se za tebe"

Radiosarajevo.ba
Harvey Weinstein odgovorio na optužbe Salme Hayek: "Zauzeo sam se za tebe"
EPA / Harvey Weinstein
Nakon što ga je i Salma Hayek optužila za seksualno zlostavljanje, američki producent Harvey Weinstein se oglasio saopćenjem koje je njegov glasnogovornik poslao američkim medijima.

"G. Weinstein se ne sjeća da je vršio pritisak na Salmu da odglumi bespotrebnu scenu seksa s kolegicom, a i nije se nalazio na snimanju filma", stoji u saopćenju. Weinstein tvrdi da se samo zauzeo za Hayek u tom projektu jer su neki drugi producenti za glavnu glumicu htjeli tada popularniju Jennifer Lopez.

Producent je ustvrdio da nije prisiljavao Salmu na lezbijski seks, ali da je Frida Khalo, koju je ona tada glumila, bila biseksualna i da su scene sa ženom bile predviđene u scenariju. Weinstein je nahvalio i bivšeg Salminog dečka Eda Nortona koji je, kako kaže, napravio fantastičan scenarij.

Ovo je drugi put da se Weinstein oglasio nakon što su u oktobru protiv njega počele pljuštati optužbe za seksualno zlostavljanje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije