Hana Hadžiavdagić komentarisala Povorku ponosa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Hana Hadžiavdagić komentarisala Povorku ponosa u Sarajevu
Foto: Instagram / Hana Hadžiavdagić

Nakon što se Stranka demokratske akcije (SDA) usprotivila održavanju prve povorke ponosa u Sarajevu koja je najavljena za 8. septembar ove godine, na Instagramu se oglasila Hana Hadžiavdagić Tabaković.

"Dobro jutro mrzitelji svega što je drugačije, svega što ne razumijete i ne želite razumjeti. Vaše vjere u koje se toliko kunete ne uče da širite mržnju i pogane uvrede drugima nego da širite ljubav i poštujete druge. Vjere vas uče toleranciji, a ne da tumačite vjerske knjige (koje 80% pročitalo nije) kako kome odgovara u datom trenutku. Kada odemo i ako odemo pred Njega svi smo jednaki i vrijedit će samo jedno... Kakav si insan bio! Otvorite primitivne umove, shvatite da se život ne odvija pet metara oko vas, da Zemlja nije ravna ploča i da je sve što se dešava samo još jedno iskustvo više. Naučite biti ljudi - to je najteže, a onda vjernici... To je svakako individualno", najprije je napisala Hana.

"Kad paradiram zadnje 34 godine, mogu paradirati i 8. septembra", dodala je nakon toga, a onda se još jednom osvrnula na sve.

Hana_Hadziavdagic_Instagram_poruka.jpg - undefined

Foto: Instagram

"Bošnjaci, Hrvati i Srbi konačno našli zajedničkog neprijatelja i rješenje za sve svoje probleme... Ujedinili se u mržnji prema ljudima koji im ništa nisu napravili osim što su poželjeli svoja prava. Bravo Bosno i Hercegovino", napisala je uz emotikone duginih boja.

Sve o temi Povorka ponosa čitajte na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije