Zbog opake bolesti Halle Berry izgleda kao tridesetogodišnjakinja

Radiosarajevo.ba
Zbog opake bolesti Halle Berry izgleda kao tridesetogodišnjakinja
Jedna od najcjenjenijih holivudskih glumica Halle Berry uvijek izgleda graciozno, elegantno i mladoliko, pa iako ima više od pedeset izgleda u najmanju ruku izgleda kao tridesetogodišnjakinja.

Glumica svoj dobar izgled duguje vjerovali ili ne dijabetesu. Ova bolest dijagnosticirana joj 1989. godine, nakon što na snimanju serije Living Dolls pala u dijabetičku komu i bila bez svijesti sedam dana. Zbog dijabetesa tipa 1 glumica je postala ovisna o inzulinu, a morala je i na ketogenu dijetu. 

Halle se morala navići na život bez ugljikohidrata i šećera, te živjeti od zdravih masti koje se mogu dobiti iz avokada, kokosovog ulja i jaja.

"Dnevno imam četiri mala obroka. Jedem mnogo svježeg povrća, piletinu, svježu ribu i tjesteninu. No ono što trebate izbjegavati je voće jer može sadržati puno šećera",  rekla je da Daily Mail glumica koja ni svojoj kćerki ne dozvoljava da konzumira šećer.

"Umjesto šećera dajem joj ksilitol (zaslađivač koji nastaje u drvetu breze). To je prilično stroga odgojna mjera, ali ja čvrsto vjerujem da se dijete zdravoj prehrani mora učiti u najranijoj dobi.

Lijepa Halle vjeruje kako ju je dijabetes učinio jačom osobom.

"Dijabetes se pokazao kao dar, dala mi snage i otpornost jer sam se morala suočiti sa stvarnošću, bez obzira koliko to bilo neugodno ili bolno",  rekla je Halle i dodala kako je za njen dobar izgled zaslužna i joga koju prakticira svaki dan bar 30 minuta dnevno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije