Halid Bešlić: Snimam pjesme koje mi ne mogu dosaditi

A.I.M.
Halid Bešlić: Snimam pjesme koje mi ne mogu dosaditi
Foto:Facebook / Bešlić: Novi album svojevrsna je podrška Muzičkoj pordukciji BHRT-a
Muzička produkcija BHRT-a bit će izdavač novog albuma Halida Bešlića, a nosit će naziv „Trebević“.

Novi najavni singl za koji će biti snimljen i spot trebao bi biti objavljen u narednim danima, ili kako Bešlić kaže, prije završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Već duže vrijeme legenda narodne muzike radi na novom albumu, no posljednjih dana potpuno se posvetio pjesmama koje će publika imati priliku da čuje najkasnije do kraja augusta.  

„Sada sam potpuno fokusiran na novi album. Trebao bi izaći ovo ljeto, a uskoro očekujemo najavni singl i video. Uglavnom, sve se mora završiti ovog ljeta. Glavne pjesme već sam odabrao, možda da „uleti“ još jedna ili dvije. Smatram da je osam pjesama na albumu idealan broj. Iako postoji mogućnost da ih na novom albumu bude možda deset, meni je to puno. Kada slušam vozeći se u automobilu, slušam ih upravo toliko jer kada je više od osam onda dosadi,“ govori Bešlić za Radiosarajevo.ba.

Mnogi tekstopisci priželjkuju saradnju s Bešlićem i pred njim se nađu desetine vrijednih pjesama. Priznaje da nije lako napraviti uži izbor, no ima jasan kriteterij.

„Polako radim, meni treba vrijeme. Treba mi pjesma koja mi neće dosaditi, ako mi ne dosadi onda ima prolaz“ dodaje Bešlić koji je i ovaj put oko sebe okupio dokazane autore među kojima su Mirko Šenkovski Geronimo, zatim njegov dugogodišnji saradnik i muzičar Samir Kadirić, te jedan od najplodonosnijih hrvatskih autora Nenad Neno Ninčević.

Ugovor o saradnji, koji je protekle sedmice potpisao sa Muzičkom produkcijom BHRT-a, svojevrstan je povratak Halida Bešlića kući u kojoj je započeo svoju karijeru, ali i podrška servisu koji godinama grca u problemima. Zapravo, nastavak je to i saradnje iz januara mjeseca kada je Bešlić u BHRT-ovom Studiju N, uz pratnju Orkestara Muzičke produkcije i bend Autostop upriličio jedinstven mini koncert za brojne posjetioce, ali i slušatelje Radija Bosne i Hercegovine, kao i gledaoce BHT1.

Prema riječima generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, bio je to svojevrstan poklon Bešlića BHRT-u i gledaocima ove kuće.

„Na BHRT-u je aktivna ekipa ljudi na čelu s mojim prijateljem Belmnom Karamehmedovićem koja se meni jako dopada. Jako su fini i profesionalni, a postoji zaista i jedan vid podrške Javnom servisu. Ipak je, BHRT krovni medij naše zemlje,“ iskren je Bešlić.

Na kraju, pitali smo zvijezdu narodne muzike i kada publika može očekivati velike koncerte.

„Bit će svirki, ali sve dok album ne zažvi, velikih kocerata neće biti. Krajem nove godine Banja Luka, Sarajevo, Tuzla, Zenica, to je u planu“, otkrio je Bešlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije