Halid Bešlić otkrio zašto, nakon 40 godina karijere, ide 'pod nož'

Radiosarajevo.ba
Halid Bešlić otkrio zašto, nakon 40 godina karijere, ide 'pod nož'
Alo.rs / Halid Bešlić
Halid Bešlić je zaštitni znak Bosne i Hercegovine i voljenog Sarajeva. Duša svake zabave, tuluma i ljudina kakve nema. Ima Halid puno razloga za slavlje: opasno mu se bliži čak 40-ta obljetnica pjevačkog staža!

No nije sve u toj karijeri teklo glatko. Najprije je radio na baušteli, gdje je maštao o muzičkoj karijeri. I sam priznaje, teška su to vremena bila kada je jedva krpao kraj s krajem.

"Ja sam zavrsio zanat u Sarajevu i radio u Vranić poduzeću, kao građevinski radnik, tesar, pa sam završio skolu za građevinske poslovođe i kad sam vidio kako je to zeznuto raditi, počeo sam se školovati i naglo sam se uhvatio knjige", prisjetio se Halid za RTL televiziju.

Ipak mu je muzika bila suđena. Prvi singl snimio je prije 37 godina, a u međuvremenu puno je vode proteklo Miljackom. A onda prije sedam godina - šik. U saobraćajnoj nesreći izgubio je oko, a umalo i život. Unatoč svemu, oproavio se i vratio na pozornicu. No uskoro će ponovno na bolovanje. Čeka ga operacija nosa, jer su mu problemi s disanjem neugodna posljedica nesreće. No Halid kao Halid - s osmijehom objašnjava:

"Da, fali mi u nosu jedna kost, tu je platinja tako da moram na takozvano renoviranje."

A renovira i ulaže i u svoj novi turistički projekt koji samo što nije gotov. Pjevač, koji već godinama ima hotel u Sarajevu, nedavno je ondje kupio teren i na njemu započeo izgradnju još jednog kompleksa, u koji je uložio milion i pol eura. 

"Moram samo pregraditi sobe, srediti to na neki način. Bit ćete pozvani na otvorenje, bit će to nešto što još niste vidjeli", tvrdi pjevač. 

Kada ne nastupa, najviše vremena provodi u porodičnom domu, gdje su mu unuci najveća radost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije