Golema tuga: Poznati se opraštaju od Anthonyja Bourdaina

Radiosarajevo.ba
Golema tuga: Poznati se opraštaju od Anthonyja Bourdaina
Foto: EPA / Anthony Bourdain
Odlazak Anthonyja Bourdaina šok je za mnoge. Njegovi prijatelji, među kojima i brojna poznata lica, opraštaju se od svojeg prijatelja putem društvenih mreža.

Kulinarski mag koji je svojim prijateljima često pripremao prave delicije, ovaj ih je puta sve rastužio, a poruke koje mu ostavljaju uistinu su dirljive.

''Tužan sam i šokiran zbog vijeti o njegovoj smrti. Inspirirao je brojne ljude da istražuju različite kulture kroz hranu. Ne zaboravite da je pomoć udaljena tek jedan poziv'', napisao je Gordon Ramsey.

''Šokiran sam nakon što sam čuo da je preminuo. Volio sam ga, on je bio svjetlo dobrote i dobrih vibracija'', kazao je Iggy Pop.

''Ovisnost, depresija i mentalne bolesti, to su tihe ubice. To nema veze s time koliko ste poznati, bogati ili uspješni. Priznanje da patite jest prvi korak prema svjetlu. Razgovarajte s drugima ako pate. Pomoć je oko vas'', stoji u objavil Morgana Freemana.

''Moram kazati kako sam u golemom šoku nakon što sam čuo da je umro nevjerovatni Bourdain. On je pokrenuo kulinarsku konverzaciju. Počivao u miru chefe. Moje misli i ljubav si s njegovom porodicom i prijateljima'', napisao je njegov kolega Jamie Oliver.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije