Goca Tržan i članovi grupe Tap 011: Jedva smo izvukli živu glavu u BiH

Radiosarajevo.ba
Goca Tržan i članovi grupe Tap 011: Jedva smo izvukli živu glavu u BiH
Foto: story.rs / Tap011

Članovi grupe Tap 011 - Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar - otkrili su tajnu iz zenita slave kada su u Bosni i Hercegovini jedva izvukli izvukli živu glavu! Priča objavljena u beogradskim medijima kao da je prepisani scenario popularnog filma Gorana Markovića "Turneja".

"Dobili smo ponudu da pjevamo u diskoteci u Banjoj Luci nedugo poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma. Iako su nas svi ubjeđivali da se stanje smirilo, krenuli smo i od Beograda do Banja Luke putovali smo 15 sati", pričaju članovi jednog od najpopularnijih muzičkih grupa '90-ih.

"Putevi su bili izorani od tenkova, benzin smo kupovali po nekim dvorištima, u kombiju nam je crklo grijanje ali sve smo to nekako podnijeli", prisjetila se Goca Tržan 16. decembra 1995. godine.

"Kad smo prolazili između Brčkog i Bijeljine, vozač nam je rekao da se sagnemo jer tu još uvijek ima snajperista! Nismo mogli da vjerujemo šta se dešava, spustili smo glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak", dodale je pjevačica.

Njen kolega iz benda Đole otkriva da su po dolasku u Banja Luku dobili otvorene prijetnje.

"Vlasnik konkurentske diskoteke zvao je našeg menadžera i rekao da bolje da ne pjevamo jer nećemo dobro proći. Mi smo se na to oglušili i na pola nastupa bačen je suzavac. Oko 2.000 ljudi se gušilo, nama su lile suze. Pobjegli smo kod DJ-ja u zastakljeni dio. Jedan dečko me je izvukao napolje i dao mi da stavim snijeg na oči kako bi me manje pekle. Ma bio je strašan prizor, neki su pljuvali krv", prisjetio se Đole.

"Uprkos svemu, osjećala se neka sreća u publici jer su vojnici tada skidali uniforme, okončao se rat i zvanično počelo primirje. Mi smo i sutradan nastupili u tom klubu, koji prima 2.000 ljudi, a došlo je duplo više naroda! Pošto smo svirali dva dana, morali smo negdje do prenoćimo i odlučimo se za hotel 'Bosna', gdje pet godina nije radilo grijanje, niti je dotad bilo struje. Donijeli su nam neke kvarcne peći, ali ništa ni pomoglo. Spavali smo obučeni, a probudili smo se sa injem u nosu", prisjetio se on.

"Tapovci" će u septembru objaviti novu pjesmu koja je, kako je objasnila Goca Tržan, "u njihovom fazonu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije