George Clooney uz kraljevsku porodicu: Mediji progone Meghan kao princezu Dianu

Radiosarajevo.ba
George Clooney uz kraljevsku porodicu: Mediji progone Meghan kao princezu Dianu
Foto: EPA-EFE / George Clooney podržao kraljevsku porodicu i blisku prijateljicu Meghan Markle

Holivudski glumac, blizak prijatelj Meghan Markle i princa Harryja, George Clooney odlučio je stati u vojvotkinjinu odbranu i javno progovoriti o medijskom linču kojemu je izložena. 

"Želim reći da mediji posvuda progone Meghan Markle, rade velik pritisak na nju i kažnjavaju je", kazao je u sklopu predstavljanja svoje nove serije "Kvaka 22".

"Pa ta žena je u sedmom mjesecu trudnoće, a proganjaju je na isti način kao princezu Dianu. Historija se ponavlja, a znamo kako je to završilo”, rekao je Clooney aludirajući na tragičnu Dianinu smrt u automobilskoj nesreći 1997. koja se dogodila dok su je u Parizu progonili paparazzi. 

Meghan Markle i princ Harry - undefined

"Šokiralo me kad sam čuo da su mediji javno objavili njezino privatno pismo ocu. To je krajnje neodgovorno", kazao j Clonney, misleći pritom na pismo što ga je vojvotkinja navodno poslala ocu nedugo nakon vjenčanja, a on ga ustupio britanskom Daily Mailu.

Pismo je objavljeno samo nekoliko dana nakon što je petero Meghaninih najbližih prijatelja za People anonimno otkrilo da je vojvotkinja od Sussexa "izložena lažima, neistinama i sveopćem maltretiranju".

Rekli su i da su jako zabrinuti zbog stresa i negativne pozornosti kojima je Meghan izložena.

"Nije u redu bilo koga izlagati takvoj emocionalnoj traumi, osobito kada je ta osoba u visokoj trudnoći", kazali su najbliži prijatelji.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije