George Clooney i Matt Damon priznali koliko su znali o Weinsteinu

Radiosarajevo.ba
George Clooney i Matt Damon priznali koliko su znali o Weinsteinu
U intervjuu za "Dobro jutro Amerika", holivudske zvijezde George Clooney i Matt Damon priznali su da su donekle znali za zlostavljanje žena za koje je optužen Harvey Weinstein.

Matt Damon rekao je da mu je kolega i dobar prijatelj Ben Affleck rekao da je Weinstein zlostavljao glumicu Gwyneth Paltrow.

No, ona mu sama nikad ništa nije kazala, iako su skupa glumili u filmu Talentirani Mr.Ripley. 

"Miramax je devedesetih bio mjesto gdje odakle su dolazili svi dobri filmovi. Mogli ste provesti samo pet minuta sa njim da shvatite da je siledžija. Ako se desilo da je Harvey zlostavljao neku ženu na bilo kojoj manifestaciji, promociji ili premijeri na kojoj sam ja bio, a to nisam vidio, istinski mi je žao", kazao, između ostalog, Matt Damon.

Clooney je pak otkrio da se Weinstein hvalio svojim seksualnim "osvajanjima".

"Nisam mu uvijek vjerovao, jer bi to značilo da moram promijeniti svoje dobro mišljenje o svojim dobrim prijateljicama. Ispostavilo se da sam bio u pravu", dodao je Clooney.

Iako su obojica znali puno o tome, do sada nisu ništa rekli. Sve je očitije da je ovo bila javna tajna u Holywoodu, ali i među političarima.

Linda Bloodworth Thomason, povjerenica bivšeg predsjednika Clintona, priznala je da je upozoravala ključne ljude u Demokratima o zabrinjavajućem ponašanju i seksualnom zlostavljanju liberalnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

"To je bilo upozorenje koje je naišlo na "gluhe uši", priznala je Thomason. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije