Gdje su danas i šta rade zvijezde 'Mućki'

Radiosarajevo.ba
Gdje su danas i šta rade zvijezde 'Mućki'
Daily Mail / Trotteri
Serija Mućke (Only Fools and Horses) odavno se smjestila na vrh liste najgledanijih programa u povijesti britanske televizije, a nedavno je proglašena i za seriju čiji bi povratak na male ekrane Britanci najviše željeli.

A veliku popularnost serija je imala i na Balkanu. Više od 24 miliona ljudi gledalo je božićni specijal Mućki 1996. godine, kada je Del Boy konačno došao do novca stavivši na aukciju stari sat, piše Daily Mail.

Dvadeset godina nakon “posljednje” epizode neke od zvijezda popularne serije su nas zauvijek napustile, a neke imaju nove uloge u britanskim televizijskim programima. Gdje su danas i šta rade?

Derek ‘Del Boy’ Trotter (Sir David Jason)

Sir David Jason će zauvijek biti povezivan s likom Del Boya, ali je ostvario i druge zapažene uloge. Ovaj 76-godišnjak igrao je detektiva inspektora Jacka Frosta u krimi seriji Frostov pristup od 1992. do 2010. a ranije je imao glavnu ulogu u sitkomu Open All Hours.

Ulogu Granvillea reprizirao je u nastavku Still Open All Hours 2014. čija se treća sezona počela prikazivati prošli mjesec.

Sir David Jason je dobio titulu viteza 2005. za svoju bogatu karijeru i objavio je autobiografiju 2013. David Jason: My Life.

Raquel Trotter (Tessa Peake Jones)

Zahvaljujući uspjehu serije, Tessa Peake Jones postala je najpoznatija po ulozi Del Boyeve voljene Raquel, ali je i nakon Mućki odigrala niz zapaženih uloga.

Pojavila se u serijama Doctors, Doctor Who, Casualty, Holby City, The Demon Headmaster i Midsomer Murders.

Danas 59-godišnja glumica sada igra kućepaziteljicu u seriji Grantchester skupa s Jamesom Nortonom i Robsonom Greenom.

Mike Fisher (Kenneth MacDonald)

Kenneth MacDonald igrao je vlasnika puba Ragina glava Makea Fishera, ali i narednika Nobbyja Clarka u It Ain’t Half Hot Mum.

U seriji The Last Detective imao je niz pojavljivanja kao Peter Davison, ali je pretrpio jaki srčani udar i umro u 50. godini 2001., prije nego što je serija i prikazana.

U Mućkama su izostanak slavnog Mikea opravdali time što je “u zatvoru zbog pronevjere”.

Djed (Lennard Pearce)

Lennard Pearce uglavnom je igrao u pozorištu, ali će zauvijek ostati zapamćen po ulozi Djeda u Mućkama.

Igrao je u seriji od 1981. do svoje smrti 1984. godine.

Harry ‘Buster’ Merryfield je nakon njegove smrti ušao u seriju kao ujak Albert.

Ujak Albert (Harry ‘Buster’ Merryfield)

Harry ‘Buster’ Merryfield najpoznatiji je po ulozi ujaka Alberta u Mućkama, gdje je glumio od 1985. kada je njegov lik stvoren nakon smrti Lennarda Pearcea.

Merryfield je preminuo u 79. godini od posljedica tumora na mozgu.

Rodney Trotter (Nicholas Lyndhurst)

Angažman Nicholasa Lyndhursta, najpoznatijeg po ulozi Del Boyevog mlađeg brata Rodneya, jednostavno je cvjetao od okončanja Mućki.

Danas 55-godišnji Nicholas igrao je Garyja Sparrowa u popularnoj seriji Goodnight Sweetheart, koja je prikazivana od 1993. do 1999.

Također, 2010. igrao je u prednastavku Mućki pod nazivom Rock & Chips s Jamesom Buckleyjem.

Nedavno se pojavio u detektivskoj drami BBC-ja New Tricks kao penzionirani detektiv Dan Griffin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije