Forbes objavio ko je najviše zaradio u prošloj godini

Radiosarajevo.ba
Forbes objavio ko je najviše zaradio u prošloj godini
Instagram / Foto: Kylie Jenner
Američki raper Diddy zauzeo je prvo mjesto na novoj Forbesovoj listi sto najbogatijih slavnih ljudi, ispred Beyonce i autorice Harryja Pottera, J. K. Rowling.

Diddy (47), pravim imenom Sean Combs, nekad poznatiji Puff Daddy, zaradio je u godinu dana oko 130 miliona dolara i to zbog svoje turneje Bad Boy Family Reunion, objavio je u ponedjeljak časopis Forbes.

Na drugom mjestu je Beyonce sa 105 miliona dolara, uglavnom zarađenih na turneji krajem 2016. koja joj je donijela oko 250 miliona dolara bruto.

Dodaju li se tome prihodi njezina supruga Jay-Z-ja koji je na 55. mjestu liste sa 42 miliona dolara, par koji očekuje rođenje blizanaca, izbija na vrh liste.

Na trećem je britanska književnica J. K. Rowling koja je svojom novom uspješnom pričom Harry Potter i prokleto dijete te filmu Fantastic Beasts zaradila 95 miliona.

Foto: Kylie Jenner - Forbes objavio ko je najviše zaradio u prošloj godini

Instagram/Foto: Kylie Jenner

Na ovoj listi, kao i svake godine, najviše je 'celebrityja' i veoma je raznolika: od sportista kao što je igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo (peto mjesto, 93 miliona) i superzvijezda NBA-e LeBron James (deseto, 86 miliona) preko Kim Kardashian (47. mjesto, 45,5 miliona).

Najmlađa na listi je Kylie Jenner, devetnaestogodišnja sestra Kim Kardashian, 59. na listi.

Najdugovječniji je Paul McCartney koji je na 32. mjestu s 54 miliona, aktivan i u svojoj 74. godini.

Nova na listi je povratnička rock grupa Guns N'Roses koja je zauzela 11. mjesto sa zarađena 84 miliona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije