EU nikad ne umire: James Bond se izjasnio na temu Brexita

Radiosarajevo.ba
EU nikad ne umire: James Bond se izjasnio na temu Brexita
/ Foto: Instagram
Kako se bliži referenduma o ostanku ili izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, tako raste i temperature na Ostrvu.

 Brojne poznate ličnosti su se izjasnile, a svoje mišljenje je javno objavio i jedan od najpoznatijih britanskih glumaca Daniel Craig.

Glumac koji je u posljednja četiri filma tumačio Jamesa Bonda jasno je stavio do znanja da želi ostanak Velike Britanije u EU. Na Instagramu umjetnika Wolfganga Tillmansa objavljena je slika koja ne ostavlja nijednu dilemu.

Daniel Craig u majici na kojoj piše "Nijedan čovjek nije ostrvo, nijedna zemlja ne može sama, glasajte za ostanak 23. juna".

Mišljenje filmskog agenta 007 oduševilo je britanskog premijera Davida Camerona koji je Craigovu sliku postavio na Twitter i privukao 1,5 milion posjetilaca.

Inicijativa Daniela Craiga natjerala je ljubitelje filmova o Jamesu Bondu da malo modifikuju naslove čuvenih filmova o agentu 007. Nazivi filmova su prilagođeni ostanku u EU: 'Iz Bruxellesa s ljubavlju', 'EU Royale', 'Špijun koji je volio EU', 'EU nikad ne umire', 'Dozvola za ostanak', 'UK nije dovoljan'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije