Emma Stone je nova najplaćenija glumica Hollywooda

Radiosarajevo.ba
Emma Stone je nova najplaćenija glumica Hollywooda
Kada su u pitanju Hollywood i plaće, poražavajuća je činjenica da su žene još uvijek lošije plaćene od muškaraca. Ipak, Forbes je objavio listu najplaćenijih glumica, a na prvom mjestu se nalazi Emma Stone.

Crvenokosa Emma Stone je ove godine dobila Oscara za ulogu u kino hitu La La Land, i od juna 2016. do juna 2017. godine, zaradila 26 miliona dolara, a tek joj je 28 godina.

Na drugom mjestu našla se Jennifer Aniston, sa zarađenih 25,5 miliona dolara u istom razdoblju, a zanimljivo je kako veći dio njene zarade još uvijek dolazi od serije Prijatelji.

Na trećem mjestu nalazi se Jennifer Lawrence, s 24 miliona dolara, što je dvostruko manje od miliona koje je zarađivala prošlih godina. Ona je protekle dvije godine bila na prvom mjestu najplaćenijih glumica, a sada se vraća u kina sa dva filma, trilerom Red Sparrow te horor Mother, čiji je redatelj njen dečko, 48-godišnji cijenjeni redatelj Darren Aronofsky.

U prvih deset našle su se i Charlize Theron, mlada britanska glumica Emma Watson, zbog uloge u kino hitu Ljepotica i zvijer, koji je zaradio vrtoglavih 1,26 milijardi dolara, Melissa McCarthy, Mila Kunis, Cate Blanchett, Julia Roberts i Amy Adams. Deset najplaćenijih glumica tako je ukupno zaradilo 172,5 miliona dolara, što je 16 posto manje od prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije