Ella Dvornik u stanju pripravnosti: Ima kontrakcije i otkriva kada bi mogla roditi

Radiosarajevo.ba
Ella Dvornik u stanju pripravnosti: Ima kontrakcije i otkriva kada bi mogla roditi
Foto: Instagram / Ella Dvornik

Iako je u trećem tromjesečju trudnoće, Ella Dvornik nema vremena za mirovanje.

Najpoznatija hrvatska blogerica i influenserica uskoro će postati mama po drugi put, a s obožavateljima rado dijeli trudničke dane. Tako je jednom prilikom uporedila stomak u prvoj i drugoj trudnoći, a razlika je očigledna.

Osim toga, prisjetila se kako je kćer Balie rodila prije termina zbog kolestaze koja joj je otkrivena u 36. sedmici trudnoće, zbog čega je podvrgnuta induciranom porođaju. Na kraju je porođaj završen carskim rezom, koji je i sada očekuje.

Odlučila je pokrenuti seriju trudničkih blogova, pa je u jednom od njih detaljnije opisala iskustvo carskog reza te se prisjetila prvog susreta s kćeri, a tada je otkrila i koliko djece planira imati.

Iako je u samoj završnici trudnoće, Ella i suprug Charles upravo su usred traženja njihovog budućeg doma. Kako je već nekoliko puta istaknula, traže kuću u Istri, a uz to trenutno obavlja posljednje pripreme za dolazak novog člana porodice.

U svom posljednjem blogu, objavljenom na njenom YouTube kanalu, priznala je da još uvijek nije psihički spremna za rođenje druge bebe te da u posljednje vrijeme dobiva puno fotografija tuđih beba jer su mnoge njene prijateljice upravo u porodilištima.

Na kraju, otkrila je i da ima lažne trudove, odnosno Braxton-Hicksove kontrakcije. No one nisu zabrinjavajuće jer služe "uvježbavanje tijela" i pripremu za sam čin rađanja. U njenom slučaju, kako i sama kaže, nije riječ o ničem ekstremnom pa samo zapisuje njihovu učestalost i intenzitet, prenosi Index.hr

S obzirom na sve, svjesna je da bi uskoro mogla upoznati svoje drugo dijete.

"Spremna sam na to da bih mogla roditi negdje tamo od prvog tjedna u trećem mjesecu, ako se pokaže da opet imam kolestazu, pa sve do 25. ožujka kad mi je termin", napisala je Ella.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije