Đuro o piramidama u Visokom: Ja sam frapiran, ovo je arhitektura iz svemira

Radiosarajevo.ba
Đuro o piramidama u Visokom: Ja sam frapiran, ovo je arhitektura iz svemira

Legendarni bh. glumac, muzičar, scenarista, režiser Branko Đurić Đuro, bio je protekle sedmice gost festivala "Summer Solstice Festival" i Bosanske doline piramida.

Nakon spektakulatnog nastupa sa Bombaj Štampom, te izvedbe "Đurologije", Đuro i njegova supruga Tanja Ribič, podijelili su impresije o dvodnevnom boravku u Visokom.

"Ja sam stvarno, ako mogu da izaberem jednu riječ koja to najviše opisuje, ja sam frapiran! Sa svakim korakom okolo, sa Semirom sam otkrivao nešto novo, otkrivao se neki novi prostor. Mjesta koja sam uspio da obiđem i vidim, osjetio sam, kada udahnem, da su to ona mjesta iz vremena kada sam bio mali, pa kada odete sa školom na izlet, pa kada udahnete, i lijepo vam je…", pojasnio je Đuro.

U Visokom su sa Đurom bili i supruga Tanja, kao i njihova kćerka, a obišli su Muzej Fondacije, Prahistorijski labirint tunela Ravne, kao i veći dio parka „Ravne 2“.

"Puno sam čula o ovome, maštala sam, i razmišljala i crtala u glavi i ambiciozno sam nacrtala, ali kada sam došla ovamo, moja mašta je bila mala maca za sve ovo. Ovo je ljubav, sreća, arhitektura iz svemira, to je ono – kući si, a nikad nisi bio tu.", pojasnila je svoje impresije Tanja Ribič.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije