Dubrovnik će novu godinu dočekati koncertom Dine Merlina na Stradunu

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik će novu godinu dočekati koncertom Dine Merlina na Stradunu
Foto: Dino Merlin team / Dino Merlin
Nakon brojnih spekulacija prethodnih dana, danas je zvanično potvrđeno da će Dino Merlin za doček Nove godine održati koncert na otvorenom u Dubrovniku.

Ovim povodom najavni video objavljen je na zvaničnom YouTube kanalu poznatog sarajevskog muzičara, gdje je Dino Merlin najavio historijski koncert na legendarnom dubrovačkom Stradunu.

"Dubrovčanke i Dubrovčani, dragi prijatelji, svi vi koji ćete doći da zajedno proslavimo novu 2018. godinu, lijepo vas pozdravljam. Želim vam reći da mi je izuzetno zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu, u našem Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u novu godinu", istaknuo je Merlin u svom obraćanju putem YouTubea.

Inače, poznati bh. kantautor veliku popularnost stekao je brojnim albumima i koncertima tokom posljednjih godina širom regiona. On je prošle godine, upravo tokom novogodišnje noći, prvi put u svojoj karijeri održao koncert na otvorenom, i to u svom rodnom gradu, gdje je priredio spektakl pred više od 100.000 ljudi na Trgu BiH u Sarajevu.

Tada je oborio sopstveni rekord, a kako je odabir dočeka Nove godine na Stradunu tradicionalno među deset najboljih odabira u svijetu svake godine, sarajevski Čarobnjak i ove godine mogao bi nadmašiti sam sebe, te je sigurno kako sve one koji se u najluđoj noći nađu u Dubrovniku očekuje pravi spektakl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije