Doček Nove godine: Za Merlina će Dubrovnik morati izdvojiti rekordnu sumu

Radiosarajevo.ba
Doček Nove godine: Za Merlina će Dubrovnik morati izdvojiti rekordnu sumu
PrtScr / Dino Merlin
Nastup Dine Merlina za novogodišnje praznike u Dubrovniku, gradske vlasti će koštati najviše do sada, piše Slobodna Dalmacija.

Za Novu 2012. godinu na Stradunu je nastupila Jelena Rozga, godinu kasnije Novi fosili, 2014. Colonia, 2015. Toni Cetinski za navodno 45.000 eura, Severina  je u 2016. i za svoj nastup inkasirala 50.000 eura, dok su lani za Novu pjevali Doris Dragović i Jole.

Posljednji u nizu rasprodanih koncerata Dina Merlina u Hrvatskoj održan je prošlog ljeta u pulskoj Areni. Bosanskohercegovački kantautor, piše Slobodna Dalmacija, prošlu Novu godinu dočekao je pred više od 100.000 svojih obožavatelja u rodnom gradu, Sarajevu, a za taj nastup dobio je, kako pišu mediji, jednako koliko Severina lani na Stradunu, 50.000 eura. To je bilo prvi put u njegovoj karijeri da je održao koncert na otvorenom za doček Nove godine.

Ove će godine "prešišati" Severinu za 14.000 eura, a sredinom septembra, na dan kad je objavljeno da je izabran kao izvođač za doček na Stradunu, u videoporuci poručio je: "Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu u Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u Novu 2018. godinu. Vidimo se!"

"Nastup Dine Merlina stajat će 64.000 eura plus PDV", potvrdila je Ivana Medo Bogdanović, direktorica Dubrovačkih ljetnih igara koje su organizator dočeka 2018.

"Tržište određuje cijenu i naš je stav bio da će dolazak Dina Merlina na Stradun dovesti u naš Grad njegove brojne obožavatelje. Činjenica je da je Dino Merlin prošle godine u Sarajevu na novogodišnjem koncertu nastupio pred 120.000 ljudi, tako da očekujemo veliku posjećenost na ovogodišnjem koncertu u Dubrovniku", komentirao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije