Djeca Michaela Jacksona istražuju muškarce koji su ga optužili za zlostavljanje

Radiosarajevo.ba
Djeca Michaela Jacksona istražuju muškarce koji su ga optužili za zlostavljanje
Trade Price Cars / Michael Jackson

Djeca pokojnog Michaela Jacksona nisu službeno istupala nakon što je objavljen dokumentarac u kojem se iznose teške optužbe na račun njihova oca, no prema informacijama koje objavljuju američki mediji, oni ne sjede skrštenih ruku, već istražuju protagoniste filma u namjeri da protiv njih podignu tužbu.

Detalji iz dokumentarca o Michaelu Jacksonu: Rekao mi je da se riješim krvavih gaća

Wade Robson i James Safechuck pojavili su se u HBO-ovom dokumentarcu Leaving Neverland gdje su detaljno opisali kako ih je kralj popa seksualno zlostavljao odmalena do tinejdžerskog doba.

Međutim, Prince, Paris i Prince Michael Jackson II ne priznaju te optužbe i navodno pokušavaju otkriti jesu li Robson i Safechuck bili plaćeni za sudjelovanje u filmu te pronaći nedosljednosti u njihovim pričama.

Redatelj filma Dan Reed već je ranije naglasio da nisu dobili nikakvu novčanu naknadu. Izvori bliski porodici tvrde da Jacksonovi potomci pripremaju tužbu za prevaru, nanošenje duševnih boli, klevetu i lažno predstavljanje, piše Jutarnji.hr.

Prince (22), Paris (21) i Prince Michael (17) navodno ne traže novac tužbom, već žele da Robson i Safechuck prihvate odgovornost i javno se ispričaju. Ako od tužbe dobiju kakvu finansijsku naknadu, to navodno namjeravaju sve donirati u humanitarne svrhe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije