Dino Merlin za Novu godinu najavio spektakl u Skoplju

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin za Novu godinu najavio spektakl u Skoplju
Foto: Dino Merlin team / Dino Merlin u Skoplju

U Skoplju je u četvrtak obznanjeno da se Gradska uprava Grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegov za glavnu muzičku zvijezdu dočeka na najvećem trgu u državi odlučila za Dinu Merlina.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu kao i onom na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

"Nastupati na ovako posebnom mjestu kao što je glavni trg u Skoplju je iznimno velika čast. Koncert i show koji pripremamo biti će naš prvi nakon punih godinu dana otkako smo završili put oko svijeta zvani 'Hotel Nacional', koji je trajao gotovo pet godina. Poželio sam svoju publiku i jako se radujem novom izazovu: Nova godina na trgu će biti prvi korak u novi put oko svijeta i novi projekt. Volim reći da razlike i teškoće ne postoje kada su nam ciljevi isti, a srca otvorena. Cilj je da za Novu godinu u Skoplju priredimo show kakav zaslužuju ovaj posebni grad i zemlja i da damo najbolje od sebe svim dragim ljudima koji će sa nama ući u Novu 2020. godinu", rekao je Dino Merlin, navodi se u saopćenju.

Ovo će biti prvi koncert nakon punih godinu dana pauze od koncertnih aktivnosti, a ako je suditi po novogodišnjem show-u koji je ovaj umjetnik priredio BudviDubrovniku i SarajevuSkoplje očekuje prvoklasni muzički događaj i ulazak u Novu godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije