Dino Merlin i Vesna Zmijanac ponovo snimaju "Jorgovane"

Radiosarajevo.ba
Dino Merlin i Vesna Zmijanac ponovo snimaju "Jorgovane"
Vesna Zmijanac i Dino Merlin ponovo snimaju duet „Kad zamirišu jorgovani“.

Folk zvijezda i bosanskohercegovački kantautor zapravo snimaju remake svog hita iz 1988. godine, s novim aranžmanom i izmijenjenim tekstom, saznaje Kurir.

Njih dvoje su pokušali da obnove saradnju 2008, kada su snimili duet Klupko, ali to nije urodilo plodom, pa su se odlučili za provjerenu varijantu, koja im je prije tri decenije donijela ogroman uspjeh.

Pjesma Jorgovani je osamdesetih bila ubjedljivo najveći hit na prostoru tadašnje Jugoslavije. Objavljena je na Vesninom albumu Istina, koji je prodat u rekordnih 900.000 primjeraka.

Kako Kurir saznaje od izvora bliskog Vesni Zmijanac, oni su se već nekoliko puta sreli i razgovarali o detaljima, a sve bi trebalo da bude gotovo početkom iduće godine, kada se navršavaju tri decenije od Jorgovana.

"Novi, izmijenjeni tekst napisat će Merlin, kao i prošli put, i najvjerovatnije će izaći kao singl u prvim mjesecima 2018, kada se navršava 30 godina od izlaska prvih Jorgovana",  kaže izvor i dodaje da će njih dvoje snimiti i spot: "Oni su prije 30 godina snimili čak tri spota za taj hit, a novi video bit će neka vrsta remakea starih."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije