Zvijezda "Mućki" otkrio tajnu stranu popularne serije

Radiosarajevo.ba
Zvijezda "Mućki" otkrio tajnu stranu popularne serije
Getty / David Jason
Jedan od BBC-jevih legendarnih sitcoma, na Balkanu nazvan "Mućkama", i danas se smatra jednom od najboljih serija uopće.

Only Fools and Horses je britanski naziv ove kultne serije.

Poput Alana Forda, crni humor ove serije je oduševio Balkance, a moto porodice Trotter "država ne daje ništa nama, pa i mi ne dajemo državi ništa" posebno široko primijenjen u našim krajevima.

Zvijezda serije je bio David Jason (76), poznatiji kao Del Boy Trotter, a za Daily Mail je otkrio da je za tu ulogu bio izuzetno slabo plaćen.

"Nemojte da počinjem o platama u BBC-ju. Nikada nismo bili deo prve lige. Sitcomi su uvijek bili siromašni rođak zabavnog televizijskog programa, bez obzira na to koliko su popularni. Oni pametni danas osnivaju svoje produkcijske kompanije i tako zarađuju. Ali to se nije radilo u moje vrijeme, već si dobijao samo ono što dobiješ. A to nikad nije bilo mnogo", rekao je glumac.

Johnson se danas rijetko pojavljuje u medijima i javnosti.

"Nudili su mi da uđem u reality emisije, a, iako su honorari veoma privlačni, uvijek sam ih odbijao. Mislim da novac nikada ne treba da bude motiv", kaže on.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije