Daniel Craig postavio novinara na mjesto: Smiješno je nazivati Monicu Belluci starijom ženom!

28. 10. 2015. u 15:00:08 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Daniel Craig kavalirski je nedavno novinaru The Red Bulletina objasnio zašto je smiješno njegovu partnericu u posljednjem filmu o Jamesu Bondu, Monicu Bellucci nazivati "starijom ženom", pišu mediji.

Kada je pedesetjednogodišnja talijanska glumica prošle godine izabrana za ulogu Lucie Sciarre, jedne od dviju partnerica Jamesa Bonda u filmu Spectre, mediji su se raspisali o tome da je Bond dobio "najstariju djevojku dosad".

Niko se tada nije nimalo čudio Craigovim godinama, koji će za tri godine navršiti 50. Riječ je, naime, o učestalim predrasudama prema glumicama i njihovoj životnoj dobi kada su uloge u pitanju. Problem je već dugo prisutan u filmskoj industriji i brojne su velike glumice javno upozoravale na taj problem.

U intervjuu za The Red Bulletin, Craig je objasnio kako je Bond u posljednjih nekoliko filmova postao galantniji jer su ga "okružili snažnim ženama koje znaju kako treba s njim".

Na pitanje novinara kako je Bond "podlegao čarima starije dame", misleći na ulogu Lucie Sciarre dodijeljenu Monici Belluci, britanski glumac je odgovorio: "Mislili ste pitati kako je podlegao čarima svoje vršnjakinje. Zaboga, govorimo o Monici Bellucci, a kad netko poput nje pristane biti Bondova djevojka, možete se uistinu smatrati sretnikom!"

Bellucci se na konferencijama za novinare predstavlja kao Bondova žena, umjesto kao Bondova djevojka. I Naomie Harris koja u Spectri glumi Moneypenny, nedavno je kazala kako smatra da je naziv Bondova djevojka zastario i neprikladan kada je o Monici Bellucci riječ.

NEMA KOMENTARA