Čudan razlog: Meghan i prince Harry božićno jutro ne smiju provesti zajedno

Radiosarajevo.ba
Čudan razlog: Meghan i prince Harry božićno jutro ne smiju provesti zajedno
Foto: Independent / Meghan Markle i princ Harry

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle i princ Harry svakodnevno se susreću sa brojnim kraljevskim pravilima, koje ova lijepa trudnica nerijetko i krši. Međutim, što se tiče strogih kraljevskih odredbi, kada je u pitanju Božić, one moraju biti ispoštovane.

Iako im je ovo prvi Božić kao vjenčanom paru, Meghan i Harry božićno jutro ipak neće provesti zajedno. Iako je po pisanju stranih medija ovakva odluka protiv njihove volje, moraće da je ispoštuju.

Naime, božićna tradicija u kraljičinoj rezidenciji u Norfolku gdje porodica provodi praznike zahtijeva da žene i muškarci provode božićno jutro razdvojeni. Dame iz kraljevske porodice će doručkovati u spavaćoj sobi, dok će se muškarci okupiti u trpezariji.

U 8.30 se poslužuje tradicionalni doručak s jajima, slaninom, pečurkama, dimljenom ribom i bubrezima sa žara.

"U mnogim aristokratskim domovima i dalje se njeguje ova dugogodišnja tradicija da kada je par vjenčan muškarci silaze na doručak dok žene tada ostaju u spavaćim sobama", objašnjava stručnjak Grant Ha­rold, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije